ALLERGIA- JA ASTMAYHDISTYS Espoo ja Länsi-Uusimaa ry

Hyvä yhdistyksemme jäsen!

Tuleva kauden ohjelma löytyy tältä sivulta ’Ohjelmaa 2023′ -välilehdeltä sekä jäsenlehdestämme.

YHDESSÄ OLEMME ENEMMÄN!

Meiltä saat tietoa ja vertaistukea allergiaan ja astmaan sekä atooppiseen ihottumaan liittyvissä asioissa. Tule mukaan jäseniltoihin, tapahtumiin ja ryhmiin. Hyppää vapaaehtoiseksi isolla tai pienellä panoksella. Tehdään yhdessä maailmasta helpompi ja mukavampi paikka elellä näiden sairauksien kanssa!

Allergia- ja Astmayhdistys Espoo ja Länsi-Uusimaa ry toimii Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan ja Vihdin aluella.

TOIMISTOLLA NYT MYYNNISSÄ

Herkkä T-paita 18 € kpl

Koot: S M ja L Värit: Vaaleanharmaa ja Tummansininen

Toimistomme on avoinna

ma-ke klo 9.30 – 14.30

Allergia- ja Astmayhdistys Espoo ja Länsi-Uusimaa ry

Kauppamiehentie 6, 2 krs. 02100 Espoo

allergia.espoo@gmail.com

Puh. 050 522 6268

Maksu yhdistyksen tilille

Nordea FI47 1583 3000 1117 13

T-paidan VIITE 25250

Haluaisitko tukea yhdistyksemme toimintaa ostamalla Herkkä T-paidan?

OPPAAT

Materiaalipankin linkki, josta löytyy oppaita yms. suomeksi ja ruotsiksi pdf-tiedostona.

Tiedoksi, että ruotsinkielinen Astma-opas on nyt ilmestynyt ja saatavilla myös toimistoltamme.

https://www.allergia.fi/palvelut/materiaalipankki/

😊 ILOINEN NAISTENILTA 😊

Ti 9.5. klo 18 – 20, Kauppamiehentie 6, 2. krs, 02100 Tapiola

Illan ohjelmassa oli seuraavaa:
Iho-ja kosmetiikkasiantuntija Merike Laine kertoi ajankohtaisista ihonhoitoon liittyvistä asioista ja antoi vinkkejä ihonhoitoon.
Saimme nauttia jälleen muotinäytöksestä. Näytöksessä oli mukana Zadonna upeine kevään ja kesän asuineen.
Maukkaan ja terveellisen iltapalan meille loihti taitava emäntämme Kirsti Sarin.

Järjestimme myös arpajaiset 👍👌🤩 Joka arpa voitti, 60 arpaa 😁👍

Ilta oli onnistunut ja hauskaa oli 🥰

Hauskaa Vappua

Toivottavat Iiris ja Heidi

Hyvää ja Aurinkoista Pääsiäistä

😊🌿🐣🐤🐰🥚🌼🧙‍♀️🐥🌷🌿🍃🌞

Toivottavat Iiris, Kaija ja Heidi

Vietämme Allergiaviikkoa tällä viikolla 🙂

Tervetuloa käymään toimistolla

ma-ke 20.3.-22.3.2023 klo 10 – 14

Kauppamiehentie 6, 2 krs, 02100 Espoo

Saat mukaasi voidenäytteen ja oppaita 🙂


 

Kiitos kuluneesta vuodesta. Joulurauhaa ja terveyttä tulevalle vuodelle!

Olemme joululomalla 22.12. alkaen ja toimistomme on avoinna jälleen 9.1.2023 klo 10.

Terveisin Iiris ja Kirsi

KOE TUTTU FAZER UUDELLA TAVALLA-KAIKILLA AISTEILLA

To 1.12.2022 klo 17.00-18.00 Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Tule tutustumaan Fazeriin oppaiden johdolla opastetulle kierrokselle. Kierrokseen kuuluu myös tuotteiden maistelua, jokainen vierailija saa mukaansa tuotekassin. Sinulla on mahdollisuus tehdä edullisia joulumakeisostoksia. Vierailun kesto n. 1 tunti. Vierailukeskus on täysin esteetön. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 17.11 mennessä vantaanallergiayhdistys@gmail.com tai 050 344 5636.

Näyttelykierroksen ryhmälippujen hinnat ovat aikuisille 13€/hlö, eläkeläiset/opiskelijat 11€ ja lapset 3-17v 9,50€ ja alle 2v ilmaiseksi. Maksu paikan päällä suoraan kassalle hyvissä ajoin ennen kierroksen alkua.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan Ihoviikon luentoa! Ilmoittautumiset ja lisätiedot allergia.espoo@gmail.com tai 09 803 9684.

Tervetuloa Espoon Allergiayhdistyksen jäseneksi

Saat liittymislahjaksi LV -tuotepaketin. Jos nykyinen jäsenemme tuo mukanaan uuden jäsenen, annetaan tuotepaketti molemmille.

Ilmoita omat sekä uuden jäsenen tiedot yhdistyksemme sähköpostiin allergia.espoo@gmail.com niin otamme yhteyttä.

Löydät liittymislomakkeen täältä : https://espoonallergia.fi/yhteystiedot

Astman, allergian ja ihosairauden kanssa eläessä vertaisilta saatu tuki on tarpeen. Jo ajatus siitä, että et ole yksin sairautesi kanssa, voi auttaa. Jäsenenä voit osallistua toimintaamme ja pääset vertaistesi pariin.

Sähköpostiosoitteemme on muuttunut! Uusi osoite on allergia.espoo@gmail.com, vanha sähköpostimme allergiayhdistys@kolumbus.fi on poistunut käytöstä.

Syksyn jäsentiedote on ilmestynyt. Käy lukemassa Jäsenlehti-välilehdeltä.

RETKI RUISSALON KYLPYLÄÄN

La 15.10.22 klo 13.00 – su 16.10. klo 17.00

Tervetuloa mukaan retkelle Ruissalon kylpylään Turkuun.

Matkaan lähdemme Helsingistä, kokoontuminen Kiasman turistipysäkillä lauantaina klo 12.45. Menomatkalla yksi pysähdys, jossa mahdollisuus nauttia omakustanteisesti iltapäiväkahvit.

Perillä kylpylässä majoitumme kahden hengen huoneisiin. Ennen illan buffet-illallista ehdit hyvin rentoutumaan kylpylän allasosastolla tai ulkoilla Ruissalon merellisessä ympäristössä. Allasosastolla on suomalainen sauna ja kolme allasta; lämmin poreallas, virkistysallas ja liikunta-allas. Myös kuntosalin käyttö kuuluu hintaan.

Kylpylässä on mahdollista varata ennakkotilauksesta myös omakustanteisia hoitoja. Hoitovaraukset pyydämme ilmoittamaan suoraan kylpylään.

Sunnuntaina ennen kotiin lähtöä järjestämme kokoustiloissa yhdistyksen omaa ohjelmaa klo 13-14.30. Samalla nautimme kahvitarjoilusta.

Takaisin Helsinkiin saavumme n. klo 17.

LUE LISÄÄ RETKESTÄ OHJELMAA 2022-VÄLILEHDELTÄ!

Toukokuiselle (14.5.22) Kotkan päiväretkelle on ilmoittautunut mukavasti osallistuja ja se toteutuu suunnitellusti.

Bussissa on vielä tilaa, joten jos reissu kiinnostaa niin nopeasti ilmoittautumaan; toiminnanjohtaja@allergiayhdistys.fi.

Retken hinta on jäseniltämme 78 €, muilta 88 €. Pyytäisimme maksamaan ilmoittautumismaksun yhdistyksen tilille 23.4.2022 mennessä: FI47 1583 3000 1117 13, Viite: 25098.

Lue retkestä lisää Ohjelmaa 2022 -välilehdeltä

Aiemmin ilmoitetusta poiketen Eestinkallion Hathajooga jatkuu 28.4. saakka. Joogakertojen määrä pysyy samana, sillä kiirastorstaina 14.4 joogaa ei pidetä.

Luento ma 28.3.22 ’MUISTATKO MITEN MUISTIA HOIDETAAN’ on valitettavasti peruttu. Luento pyritään siirtämään syksylle.

Olarin jumpat sekä Eestinkallion koulun hathajooga alkavat viimein maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Katso tarkemmat tiedot ’Ohjelmaa 2022’ -välilehdeltä.

Olarissa aloituspäivä on ke 2.3. klo 18, aloituskerta vesijumppaa.

Hathajooga Eestinkalliossa alkaa to 3.3. klo 18

’Ohjelmaa keväälle 2022’ -sivulle on päivitetty kevään tapahtumatarjontaa. Muutamien tapahtumien kohdalla tarkat ajankohdat ovat vielä auki, mutta päivitämme niitä tiedon saatuamme.

Nuku Hyvin – Jaksa paremmin vierailu Erottajan unikulma-liikkeessä on siirretty tammikuulta maaliskuulle, uusi päivämäärä on to 24.3.

Kiitokset kuluneesta vuodesta kaikille jäsenillemme! Toivotamme rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa sekä kaikkea hyvää vuodelle 2022!

Uusimmassa ALLERGIA, IHO & ASTMA -lehdessä on hallituksemme jäsenen Anu Toijan haastattelu. Käy lukemassa!

Jos sinulla ei ole lehteä, voit hakea sen yhdistyksestämme.

SYYSRISTEILYLLÄ PITKÄSTÄ AIKAA

Perjantaina 1.10.21, joka oli myös valtakunnallinen urtikariapäivä, olimme 6-tunnin risteilyllä Viking Linen XPRS-aluksella.  Matkalla oli mukana parikymmentä jäsentä Espoon,- Helsingin ja VantaaKeravan allergia-ja astmayhdistyksistä. Mukana oli myös Avamasta Anne Vuorenmaa, joka luennoi aiheesta korona ja astma. Ryhmä oli aktiivinen ja keskustelua syntyi monesta muustakin aiheesta koskien astamaa-ja allergioita.

Ennen maukasta buffet-ateriaa pidimme arpajaiset, joissa oli loistavat palkinnot. Pääpalkintona olleen Wello2-höyryhengityslaitteen oli lahjoittanut Hapella Oy, seuraava palkinto oli Kosmetiikka Helmestä saatu lahjakortti kasvohierontaan. Saimme myös lahjoituksina Helsingin kosmetiikkaneuvonnasta voidenäytteitä, jotka ilahduttivat useita arvan ostaneita.

Oli mukava päivä viettää yhdessä pitkästä aikaa. Kiitos kaikille osallistujille iloisesta matkaseurasta!

(kuvaan mahtui osa iloisesta risteilyseurueesta)

La 5.6.21 purjehdimme Diana avoveneellä 1700-luvun tyylin mukaan. Purjehdus on tarjonnut historian havinaa elämyksellisellä tavalla. Matkantekoa elävöitti ystävällinen miehistö, joka oli pukeutunut 1700-luvun pukuihin. Mukana oli 30 iloista jäsentä Espoon, Helsingin ja Vantaan yhdistyksistä.

Liity jäseneksemme tai tuo uusi jäsen yhdistykseemme: Yhteystiedot

Saat liittymislahjaksi Dermosil-tuotteen ja kangaskassin. Kaikkien tammikuun 2021 mennessä liittyneiden kesken arvomme SaltAir suolaterapialaitteen (ovh 179€). Arvonta suoritetaan 8.2.2021

Yhdistyksessä arvottiin Saltair suolaterapialaite uusien jäsenten kesken 8.2.21. Arpa suosi Marja-Liisa Terärsvirtaa. ONNEA! Kuvassa onnellinen voittaja Iiriksen ja Emman keskellä.

VOIHAN ASTMA- teemarastit Leppävaarassa ja Tapiolan Silkkiniityllä!

Tervetuloa ulkoilemaan ja liikkumaan rastien innoittamana. Samalla saat tietoa ja ohjeita miten pärjätä astman kanssa.

Leppävaaran rastit lähtevät urheiluaukiolta ( n. 1,5 km)  ja Tapiolan rastit ovat Silkkiniityllä ( n. 1 km). 

Kaikki rasteilla käyneet jäsenet ja jäseneksi liityvät saavat tuotenäytteitä palkinnoksi! Palkinnon voi hakea yhdistyksen toimistolta Tapiolasta Kauppamiehentie 6, puh. 09 8039684

Nämä rastit on jo poistettu, ilmoittamme kun laitamme uudet rastit.

Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tilanne

Allergia- ja Astmayhdistys Espoo ja Länsi-Uusimaa ry kuuluu yhtenä noin 50 jäsenjärjestöstä valtakunnalliseen Allergia-, Iho- ja Astmaliittoon.  

Allergia-, Iho- ja Astmaliiton epäselvyyksistä ja mahdollisista väärinkäytöksistä on uutisoitu viime päivinä Veikkaus-avustuksia jakavan STEAn (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) tekemän tarkastuksen johdosta.  

STEAn tekemä tarkastus ei koske miltään osin Espoon Allergia-ja Astmayhdistyksen toimintaa. Olemme itsenäinen yhdistys, jolla on oma hallinto, kirjanpito ja rahoitus. Seuraamme jäsenyhdistyksenä Liiton tilannetta. Liittokokous nimitti Allergia-, Iho- ja Astmaliitolle uuden hallituksen 10.2.21, jonka tehtävänä on saattaa Liiton toiminta asianmukaiseen kuntoon. 

Uusi jäsentiedote syyskaudelle 2021 löytyy Jäsenlehti linkin alta!

Kaikki ilmoittautumiset suoraan yhdistykseen: allergia.espoo@gmail.com

tai 050 522 6268

Hei vaan kaikille!

Tämä koronavirusepidemia yllätti meidät kaikki. Poikkeuksellinen aika on muuttanut myös Allergia-ja Astmayhdistyksen jo perinteeksi tulleita kevään retkiä ja tapahtumia. Pidämme teidät ajantasalla päivittämällä ohjelmatietoja.
Ulkoilua ei kuitenkaan kannata unohtaa. Meidän kautta on saatavilla allergia ajan hengityssuojaimia (P2) sekä Wello2 laitetta jäsenhintaan.


Yhteydenotot: allergia.espoo@gmail.com, p. 050 522 6268 / Iiris Huttunen

Tuhtia tietoa ja oppaita arkeen: Allergia- Iho ja Astmaliitto  www.allergia.fi

Facebook sivut:  Allergia yhdistys  Espoo ja Länsi-Uusimaa ry  

osoite: Kauppamiehentie 6, Espoon Tapiola.

p. 050 522 6268  Soita ja kysy lisää.